Coral Restoration Foundation Bonaire

Herstel van het koraalrif... stap voor stap

DSC 5772Coral Restauration Foundation Bonaire (CRF Bonaire) is een non-profit organisatie die zich inzet voor het herstel van populaties Elkhorn en Staghorn koraal in het ondiepe water langs de kust van Bonaire.

Staghorn en Elkhorn koralen groeien snel en spelen een hele belangrijke rol in de opbouw van het koraalrif in het hele Caribisch gebied tot aan de tropische Westelijke Atlantische oceaan. Ze bieden bescherming en structuur voor vele soorten rifvissen en andere rifbewoners. Ze zijn door hun verbluffende schoonheid echte vertegenwoordigers van koraalrifsystemen. Sinds 1980 hebben koraalziekten, verbleking van het koraal, vermindering van het aantal zee-egels, verslechtering van de kwaliteit van het water en overbevissing, geleid tot vermindering van de koraalpopulatie, tot wel 97% in sommige delen van het Caribisch gebied.

Door het kweken van koraal in kwekerijen, en vervolgens de volwassen kolonies te transplanteren op aangetaste gebieden, draagt het CRF-team samen met vrijwilligers, bij tot het herstel van een deel van de koraalriffen van Bonaire. In de kwekerijen groeien jaarlijks 8000 nieuwe delen koraal en tot op heden zijn er al 6000 teruggeplaatst op het rif.

Meer informatie over de Coral Restoration Foundation zie www.crfbonaire.org en hun facebook pagina.
Voor direct contactmail naar info@crfbonaire.org.

In het oprichtingsjaar 2015 heeft Sea & Land Wonders het geweldige bedrag van Eur 9.000,00 ter beschikking kunnen stellen aan de Coral Restoration Foundation Bonaire.

Met dit geld gaat de Coral Restoration Foundation Bonaire koralen transplanteren op de zeebodem. Zo wordt er een compleet nieuw stuk koraalrif aangelegd.
Op onderstaande video is te zien hoe het proces verloopt.

Op deze manier bouwen we met z’n allen! aan prachtige nieuwe dorpen en steden voor onze kostbare en onmisbare zeebewoners. Zij staan garant voor het behoud van onze eigen leefwereld.

Hier moeten we het met z'n allen voor doen!

Op deze foto is de eerste transplantatie te zien.
Magnificent, toch?